Ik was aan het bekvechten

‘Verbind je niet met het werkpaard maar juist met de zachtheid in je Dionne’ zei ze tegen me.

Als ik dat werkpaard in mij zou moeten omschrijven dan is het een grote knol met van die stevige behaarde poten, gespierd lijf en een enorme drive om hard te werken. Een flinke kop groter dan ik. Trots, gefocust, strijdvaardig en recht op zijn doel af! Geen ruimte om te lummelen maar actie.

Dat werkpaard in mij weet feilloos wat er nodig is om mijn doelen te behalen. Maar mijn lijf protesteert en zegt: doe nog maar even wat rustiger aan. Je hebt wat meer tijd nodig om bij te tanken, om alles wat er gebeurd is een plek te geven.

Je moet van goeden huize komen om dat werkpaard in mij te temmen. En ik wil ook zorgvuldig omgaan met haar omdat ze me ook al ontzettend veel heeft gebracht.

Waar anderen opgeven, gaan wij door.
Waar anderen zeggen we gaan linksom, gaan we samen rechtsom.
Waar anderen zeggen: ‘Het kan niet’, gaan we samen nog harder.
Mijn werkpaard en ik, wij zijn een dijk van een team.

Maar soms zijn er momenten in je leven die juist vragen om een stapje terug te doen. Dat had ik afgelopen weken. En dan zijn mijn werkpaard en ik even een minder goed team. Dan gaan we bekvechten.

Zo was ik vanochtend aan het bekvechten. Want vandaag is de laatste dag dat de deuren van de derde ronde van de Mix & Match Club open staan. DÉ gelegenheid om iedereen die last minute alsnog wil instappen een reminder te sturen.

En daar herinnert mijn werkpaard mij heel graag aan: ‘Kom Dionne, we gaan er nog even tegenaan, Hop Hop’.

Maar mijn lijf zegt iets anders: ‘ga maar gewoon even op de bank zitten met een kopje soep en dan komt de inspiratie voor die mail vanzelf wel’. ‘NEE’ roept het paard. ‘Niets gaat vanzelf, je moet er keihard voor werken’.

En ik denk weer aan die bloedmooie maan vanochtend, waarvoor ik in mijn nachthemd op blote voeten naar buiten rende. De maan die drie woorden voor me had: vertrouwen, rust en intuitie.

Daar heb ik mijn werkpaard niet voor nodig.

Mijn werkpaard, soms mijn maatje en soms mijn saboteur, zet ik weer even in de wei. En ik focus me op hoe ik me wil voelen: LICHT, VRIJ, RUSTIG EN VOL VERTROUWEN.

In de Mix & Match Club, het business coach traject voor MultiDonnas, die een bedrijf willen bouwen dat aansluit bij hun veelzijdige persoonlijkheid, wordt er een hele module besteed aan de saboteurs.

Want hoe jij met jouw saboteurs omgaat, en ja we hebben ze allemaal, is bepalend voor de groei van je bedrijf.

Misschien wil je wel wat meer van mijn werkpaard zodat je kunt doorzetten op momenten dat het moeilijk of spannend wordt.

Of wil je juist iemand die goed is in keuzes maken of die in zichzelf gelooft. Zodat de twijfelaar bij mijn werkpaard in de wei kan staan. Mijn werkpaard weet daar wel raad mee ….

Vandaag is de laatste dag dat jij je nog kunt inschrijven voor de Mix & Match Club. In vier maanden leer je stap voor stap hoe je een succesvol bedrijf bouwt als MultiDonna.

Neem maar een kijkje en probeer dat eens te doen zonder dat de saboteurs over je schouder meekijken en er wat van vinden. Wat is je gevoel, wat zegt je intuitie?
Mix & Match Club

Vanavond om 24.00 uur sluiten de deuren van de Mix & Match Club.
Dus als je wil instromen, dan is dat nu DE kans.

Lieve multigroet,
Dionne

P.S. Is de stap naar de Mix & Match Club nog te groot maar denk jij wel eens bij jezelf:
‘Had ik maar meer focus, kon ik maar gemakkelijker kiezen, daadwerkelijk iets afmaken, in de flow blijven, me aan mijn planning houden en mezelf als MultiDonna beter begrijpen?’. Laat je dan inspireren in de Tribe en kom stevig in je MultiDonna schoenen te staan.
Een MultiDonna die stevig in haar schoenen staat krijgt ook meer voor elkaar als ondernemer en straalt veel meer zelfvertrouwen uit.
Van twijfel naar daadkracht. Groeien samen met gelijkgestemden.
Je kunt al voor 20,- euro exclusief BTW meedoen en opzeggen wanneer je wilt.
Meer info: Tribe