Ben jij nog geloofwaardig als ondernemer?

‘Ik bied niet 1 dienst aan Dionne in mijn bedrijf, maar wel 6′.

 

‘En als ik dan op een netwerkbijeenkomst ben dan weet ik gewoon niet wat ik moet zeggen. Ik hoor mezelf dan wel het rijtje opnoemen met wat ik allemaal doe maar ik hoor mezelf ook een soort van langzaam gaan stotteren. Het is wel heel veel wat ik opnoem. Ik zou graag heel duidelijk kunnen vertellen in een paar zinnen wat ik precies doe. Zonder dat ik concessies doe in mijn aanbod, want ik word van alles blij en kan er goed van leven nu’.

Dit was één van de vragen uit de MultiDonnas mastermind die vorige week is gestart. Een mooie vraag die veel Multipotentials en Multipassionates zullen herkennen.

 

En de meeste business coaches zullen daar op antwoorden: ‘Je moet een keuze maken’. Ik ga zeggen: ‘Ontdek het overkoepelend thema in je bedrijf, de rode draad die al jouw diensten met elkaar verbindt’. Ik noem het de kapstok van je bedrijf.

 

De kapstok
De kapstok is de basis van je bedrijf, de stabiele factor, waarmee je eenduidig naar buiten treedt en je communicatie op afstemt.
Daar kun je meerdere producten en diensten aanhangen en als iemand je dan vraagt: ‘Wat voor een bedrijf heb jij?’, dan praat je in eerste instantie over je kapstok. Je zogenaamde pitch is kort, krachtig, enthousiast, helder en geloofwaardig. Stotteren is niet meer nodig.

 

Er is al vaak aan me gevraagd: ‘Maar wat is dan de rode draad in mijn bedrijf Dionne?’.

 

Dat is nou precies wat jij kunt gaan ontdekken in de Kapstoktraining die 25 november van start gaat. In deze drieweekse online training ga jij op zoek naar het overkoepelende thema in jouw bedrijf. Zodat jij niet meer met een mond vol tanden staat als iemand je vraagt wat je precies doet. Maar ook op je website kun je veel helderder communiceren waar je voor staat en een wisseling in je aanbod doet niets tekort aan je geloofwaardigheid als ondernemer.

 

Wil je meer weten over deze kapstoktraining? Kijk dan op Kapstoktraining.