Op een bedje van vertrouwen

Laatst had ik een leuk gesprek met mijn vriendinnen.

 

‘Wat zijn jouw grote dromen eigenlijk?’, vroeg één van hen.

 

Een vriendin zei: ‘Eigenlijk ben ik heel tevreden, ik heb geen grote dromen’.

 

Ik zei: ‘Ik ben tevreden én ik heb grote dromen’.
(Ik hou van groot dromen, van het bedenken van ideeën, van het kijken naar mogelijkheden en kansen en hoe iets een groot succes zou kunnen worden. Ik kan het helemaal voor me zien en er alvast van smullen. Oooh wat geniet ik daarvan). Voor mij is het volslagen logisch om én tevreden én dankbaar te zijn én tegelijkertijd te streven naar meer. Het kan heel goed samen.

 

Denk jij wel eens, ik mag niet groot dromen, ik moet tevreden zijn met wat ik heb?
Of gebruik je het zelfs misschien wel eens als een excuus om maar niet in beweging te hoeven komen?
“Ik hoef niet méér, het is goed zo”. Dan hoef je ook geen dingen te doen die je moeilijk vindt.
Mooi om eens bij stil te staan toch?

 

Ik ben enorm dankbaar voor mijn gezin, mijn drie lieve, leuke, gekke kids en voor mijn supportive echtgenoot. Voor de fantastische plek waar ik woon. Voor de mooie mensen en dieren die ik om me heen heb verzameld. Voor mijn gastdochter uit Argentinië die echt een onderdeel van het gezin is geworden (al zien we haar niet zo vaak). Voor mijn lijf, voor mijn intuïtie. Voor mijn ideeën die er altijd zijn. En er is nog heel veel meer om dankbaar voor te zijn. Waar ben jij dankbaar voor?

 

Één van mijn grote dromen is om locatie-onafhankelijk te werken en financieel onafhankelijk worden.

 

Hoe kom ik daar?

 

– Door geen concessies meer te doen
Door met de leukste klanten te werken, te doen waar ik blij van word en energie van krijg. Door tegen de rest nee te zeggen.

 

– Door te bouwen op een bedje van vertrouwen dat ik in de loop der jaren gecreëerd heb door met coaches te werken die me daarbij konden helpen. Door te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Want persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes gaan hand in had. Daar ben ik na al die jaren ondernemen wel achter gekomen.

 

Kun jij én tevreden en dankbaar zijn én groot dromen?
En wat zijn jouw grote dromen dan?

Dionne

 

P.S. Wil je graag je grote dromen waarmaken?
Je bedrijf een boost geven én met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag, zodat je vol vertrouwen een succesvol bedrijf kunt bouwen?
Vandaag, 13 mei 2019, start de training Business & Energy en jij kunt je nog inschrijven. Het is je laatste kans.

 

Veelgestelde vragen en opmerkingen over de training:

      Ik heb al een online programma staan, is het dan toch zinvol om mee te doen?

Jazeker is het dan zinvol. Want als je een online programma hebt staan en je bent niet goed zichtbaar, dan heb je er nog niets aan. Deze 5 weken zijn juist ook bedoeld om je zichtbaarheid te vergroten en alles wat je daar in de weg staat, op te ruimen. Want blijkbaar zit daar nog iets wat je tegenhoudt.

 

–      Het is niet het juiste moment om mee te doen. Geef je de training nog een keer?

Dat is een vraag die je eigenlijk niet aan een Multipotential zoals ik moet stellen. Het kan zomaar dat ik de training na de zomervakantie weer geef, maar het kan ook zomaar zijn dat ik dan alweer met hele andere dingen bezig ben. Ik kan je dus niets beloven. Ik plan niet langer dan ca. 3 maanden vooruit.
Daarnaast is er de vraag of er überhaupt wel een perfect moment is. Het leven is dynamisch, kijk maar eens naar de video van Lienke, die tijdens de 5 weken te maken kreeg met gezondheidsklachten en wat deze training voor haar en voor haar gezondheid betekende.

 

–      Verdien ik de investering wel terug?

Nooit kan iemand jou die garantie geven. Maar wat je wel weet is dat, als je niet investeert, je blijft staan waar je nu staat. Daarnaast is dat wat je nu leert, toepasbaar op elk nieuw idee of plan wat je hebt en in de wereld zet. Het stuk persoonlijke ontwikkeling wat je hier mee krijgt, daar zal je de rest van je leven plezier van hebben. Dus wat dat betreft verdien je de investering dubbel en dwars terug. Want een boost zelfvertrouwen en je lichter en vrijer voelen als ondernemer, is het grootste cadeau wat je aan jezelf kunt geven.

 

–      Is dit ook geschikt als ik geen online programma wil maken?

Jazeker, de vorige keer hebben ook twee deelnemers meegedaan om een offline dienst in de wereld te zetten. De ene een yoga school en de ander een bedrijfstraining. Je moet namelijk wel online zichtbaar worden om de juiste mensen te bereiken.