Geïnspireerd door wolven

Op het moment dat ik dit blog schrijf vlieg ik de wolken in. Mijn zoon heeft samen met zijn vriendin een weekend Stockholm gewonnen. ‘Mam, hebben jullie zin om mee te gaan?’. Mijn antwoord kun je wel raden….

Op Schiphol kocht ik een boek: ‘De wijsheid van de wolven’. Ik had het op mijn shortlist staan, en zag deze liggen. Niet wetende dat het boek ook echt iets in me zou aanwakkeren.

Al meteen in het eerste hoofdstuk.

Jaren terug keek ik de film van Jane Goodall die tussen de chimpansees leefde in Afrika. Ze was één met de natuur en de dieren. Ze raakte toen al een verlangen bij me aan. Ik had echt zo in het vliegtuig willen stappen om met haar samen onderzoek te doen naar deze prachtige dieren.
Maar ik deed niets.

Toen ik tegen het einde van mijn studietijd een half jaar in Australië woonde, had ik het liefst tijd willen doorbrengen bij de Aboriginals om te leren van hun spirituele gaven. Hun verbinding met de natuur en met Dreamtime, hun droomwereld. Ik vind het zo fascinerend dat zij over enorme afstanden met elkaar kunnen communiceren.
Ze raakten een verlangen in mij aan.
Maar ik nam geen actie.

Nu lees ik het boek ‘De wijsheid van de wolven’ en er gebeurt weer iets met me. De schrijfster schrijft over haar stage bij een onderzoeksinstituut voor wolven in Noord-Amerika en wat ze daar leert over hun gedrag. Ik was zes jaar geleden in Yellowstone, op diezelfde plek en heb daar toen een roedel wolven achter een paar steenbokken aan zien gaan. Het leek wel een toneelstuk, wat vond ik dat bijzonder.

Ik heb me altijd al intens verbonden gevoeld met de natuur. De schoonheid, de puurheid, de echtheid, de rauwheid. Het loopt als een rode draad door mijn leven, net als reizen en andere culturen leren kennen.

Het is zo belangrijk om mezelf op dit vlak te blijven voeden. Het maakt me heel en gelukkig. Dat is wat er gebeurt als je je verlangens serieus neemt en volgt.

De komende tijd wil ik weer meer gaan reizen en de verborgen schatten van de wereld ontdekken. Ik pas me niet meer aan aan mijn bedrijf, maar het gaat andersom. Mijn bedrijf past zich aan mij aan.
Locatie onafhankelijk werken, dat is mijn droom. Meer online werken dus, zodat ik kan reizen en misschien ook nog wel eens een bijdrage kan leveren aan een onderzoeksproject naar een bedreigde of bijzondere diersoort.

Wat loopt er bij jou als een rode draad door je leven? Heb jij ook verlangens waar je meer invulling aan zou willen geven?

Lieve Multigroet,
Dionne

 

P.S. Als je klaar bent voor een volgende stap, hiermee zou ik je kunnen helpen:

1. Wil je meer online ondernemer?
Zonder te investeren en zonder technische kennis?
Op 11 maart 2019 start het programma: In 5 weken van idee naar snelle lancering.
Voor multipotential ondernemers die klaar zijn om het internet te veroveren.

2. Wil je daadkrachtiger worden als Multipotential ondernemer?
Word dan member van de MultiDonnas TRIBE  en laat je elke maand inspireren met een masterclass. Zodat je meer onderneemt vanuit daadkracht en flow en succeservaringen gaat opdoen. Pas als jij jezelf door en door kent, weet wat jouw behoeften zijn, kun je ondernemen op jouw voorwaarden. De tijd van aanpassen is voorgoed voorbij! Je mag 100 % jezelf zijn en je veelzijdigheid omarmen.