Het meerkeuze brein

HET MEERKEUZE BREIN

Wauw, wat een tof woord. Ik bedacht gisteren de term:
Het meerkeuze brein.
De mogelijkheid om meer dingen te kunnen kiezen maakt dat een Multipotential of Multipassionate zich ‘heel’ voelt en helemaal tot haar recht komt.

Een prachtige kwaliteit maar soms ook een uitdaging om mee te dealen. Want je kunt natuurlijk niet alle ideeën tegelijk de wereld in zetten.

Keuzestress komt dan ook regelmatig voor bij Multipotentials, het is normaal en heel begrijpelijk als je een meerkeuze brein hebt. Het heeft dus niets te maken met zwak zijn of niet kunnen kiezen. Maar om een succesvol bedrijf te bouwen is het wel belangrijk dat je keuzes kunt maken.

Hoe weet je nou dat je last hebt van keuzestress?

– Je bent onzeker
– Je twijfelt
– Je wil graag 100 % zekerheid hebben
– Je gaat tot in detail van te voren uitdenken hoe en wat
– Je vertoont uitstelgedrag
– Je bent bang om de verkeerde keuze te maken (wat als het mislukt)

Geen keuze is ook een keuze!

‘Niet kiezen’ voelt vaak niet als een keuze, omdat je op de automatische piloot verder gaat. Je klaagt wel en je geeft aan dat er iets moet gebeuren, maar je neemt geen actie. Doormodderen is het gevolg.

Als je niet happy bent in je bedrijf, maak dan een keuze. Niet zozeer of je gaat stoppen of doorgaan, maar wel met welk idee je wel en met welk idee je niet aan de slag gaat.
Door de hoeveelheid opties zie je soms door de bomen het bos niet meer. En dat is nou precies wat we in de tweede masterclass van de MultiDonnas Tribe gaan doen:

Kiezen met Gemak

Het verschil tussen succesvolle en niet succesvolle mensen zit hem in het maken van keuzes. Succesvolle ondernemers kiezen met gemak. Hebben deze succesvolle ondernemers alleen maar ‘goede’ keuzes gemaakt? NEE! Toch levert het maken van keuzes, of ze nou goed of fout zijn, ze altijd iets op.

In tegenstelling tot wanneer je ervoor ‘kiest om niet te kiezen’. Als je geen keuzes maakt blijf je staan waar je staat. Dan is er geen persoonlijke groei en ook geen zakelijke groei.

Een ‘verkeerde’ keuze maken is groei

Je weet nooit van tevoren of je de juiste keuze maakt. Je kunt het allemaal nog zo goed bedacht hebben in je hoofd, maar in de praktijk pakt het vaak anders uit. Stel dat je de verkeerde keuze maakt en dat het tegenvalt, dan sta je weer op. Je kijkt terug en je leert ervan. Je schaaft bij en je bent dankbaar voor alles wat je geleerd hebt.

De Multidonnas Tribe

In deze Tribe geef ik elke maand een masterclass over een typisch Multipotential – Multipassionate topic. En deze maand gaat het over ‘Kiezen met Gemak’. Je kunt lid worden van de Tribe voor slechts € 20,- ex BTW per maand. Opzeggen kan gewoon per eind van de maand.

De deuren van de Tribe staan alleen op 20 en 21 februari open voor nieuwe leden. Wil jij ook leren kiezen met gemak? Meld je dan vandaag of morgen nog aan: MultiDonnas Tribe