Hoezo weer iets nieuws?

Ken je dat gevoel? Je hebt een nieuw idee en je bent zo enthousiast dat je het met iedereen in je omgeving wil delen. Maar in plaats van enthousiaste reacties en aanmoedigende woorden krijg je juist weerstand uit je omgeving: “Ga je nu alweer iets nieuws doen?”.

Als je jezelf niet goed kent en niet precies weet waar je voor staat, kan het lastig zijn om daar mee om te gaan. Toen mijn laatste project in mijn hoofd vorm begon te krijgen en ik dit met mijn omgeving deelde ging het als volgt:

Ik: ‘In januari start ik een super gaaf nieuw traject voor MultiDonnas: de MultiDonnas TRIBE. Ik heb er ontzettend veel zin in’.
Zij: ‘Waarom ga je nu alweer iets nieuws doen Dionne? Je hebt toch net een mooi business coach traject neergezet?’
Ik: ‘Ja, dat business coach traject voor MultiDonnas staat als een huis! Daar ga ook zeker mee door: 14 januari start er weer een nieuwe ronde. Ik geniet van al die superleuke MultiDonnas die eraan meedoen, de stappen die ze zetten en van hun enthousiaste reacties. Maar ik heb het gevoel dat ik nog meer MultiDonnas kan helpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daar ligt ook één van mijn passies. ((Merk je het? Ik ben me alweer aan het verdedigen….herkenbaar?)).
Zij: ‘Maar waarom doe je niet gewoon even rustig aan? Doe gewoon even relaxed en geniet van wat je hebt neergezet!’
Ik: ‘Denk je dat ik niet geniet van wat ik heb gedaan het afgelopen jaar, dat ik daar niet trots op ben?’.
Zij: ‘Ja, maar waarom dan toch iets nieuws? Het kost zoveel energie!’.
Ik: ‘Omdat ik een MultiDonna ben! Ik word blij van nieuwe dingen creëren. Ik krijg er juist energie van!

Ga je nu alweer iets anders doen?
Het is niet de eerste keer dat ik zo’n reactie krijg op een project waar ik zelf heel enthousiast over ben: “Zou je niet eerst wat afmaken? Je kunt niet kiezen! Je geeft te snel op. Je neemt teveel hooi op je vork..” etc.. Zulke opmerkingen uit je omgeving zijn voor veel MultiDonnas een behoorlijke uitdaging.

En ja – logisch – ik heb hier ook echt mee geworsteld. Verbale en non-verbale kritiek uit mijn omgeving bracht me sterk aan het twijfelen: ik wilde geen opgever zijn en dat ben ik ook niet, maar ik begreep niet goed wat er met mij aan de hand was. Nu ik weet dat ik een MultiDonna ben laat ik me niet meer uit het veld slaan door dit soort reacties. Ik ken mezelf en ik BEN mezelf. Wat anderen hiervan vinden, dat laat ik graag bij de ander.

Samen sta je sterk
Herken jij jezelf in dit verhaal? Wil jij jezelf beter begrijpen, zodat je ook aan anderen duidelijk kunt maken wie je bent en wat je allemaal doet? (Want hé het is okay als je veel tegelijk doet, echt!). Als je jezelf beter kent, weet je wat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen. Zo kun je het vuur in jezelf brandende houden en plezier houden in wat je doet.

Ken jij mijn nieuwe programma al? De MultiDonnas Tribe?
In januari gaat de Multidonnas TRIBE van start. Daarin geef ik elke maand een masterclass en één van de topics die ik ga bespreken is hoe je om kunt gaan met kritiek vanuit je omgeving. Ik hoor zo vaak hoe kritiek van buiten, Multidonnas steeds weer aan het twijfelen brengt. Juist die twijfel zorgt voor nog meer kritiek. En daar wordt je alleen maar onzekerder van.
Hoe fijn is het dan om met elkaar te kunnen groeien en niet het wiel zelf uit te hoeven vinden? Hoe fijn is het om je in een positieve groep te bevinden waar ze zeggen: “Heb je weer een idee? Wat tof, vertel!” Een plek waar je alles kunt delen waar je tegenaan loopt en waar er met je meegedacht wordt.

Als jij stevig in je MultiDonna schoenen staat, krijg je ook minder kritiek uit je omgeving. Gewoon omdat je laat zien waar je voor staat. Je omgeving reageert heel direct op je innerlijke wereld. Ben je van binnen sterk, dan straal je dat uit en dan gaat de omgeving anders op je reageren.

Zie ik je in de Tribe?
Meld je in december nog aan voor de Tribe en betaal slechts 15 euro per maand. Je kunt eruit stappen wanneer je wilt. Ik weet namelijk dat Mulitidonnas houden van vrijheid en niet graag ergens aan vast willen zitten.

Vanaf januari is het 20 euro per maand, dus sluit je snel aan bij de Tribe als je gebruik wil maken van de december korting.

Meer info en aanmelden: MultiDonnas Tribe.

Lieve Multigroet,

Dionne

P.S. Op 14 januari start er weer een nieuwe ronde van het Business Coach traject speciaal voor MultiDonnas. Wil jij in 2019 jouw dromen daadwerkelijk waar gaan maken in plaats van te blijven dromen van een eigen bedrijf? Kijk dan bij de Mix & Match Club en leer in vier maanden welke stappen je moet zetten om een bloeiend bedrijf te bouwen als MultiDonna.