Ik ben een newfreak, so what?

Het Multipotentialite zijn gaat zoveel verder dan ik ooit had kunnen bedenken. Nu ik me ervan bewust ben ga ik het meer en meer zien.

Vandaag heb ik afscheid genomen van een oude hobby: mijn eigen foto’s ontwikkelen in de doka. Ik heb zojuist al mijn doka spullen naar een vriendin gebracht. Ja, ik vind het jammer en lastig om weg te doen. Mijn zoon zei tijdens het inladen van de spullen in de auto: ‘Wat was het leuk hè mam in de doka je eigen foto’s ontwikkelen?’.

Hij heeft gelijk, het heeft iets magisch om op een vel papier langzaam een beeld te zien verschijnen van iets dat je zelf gefotografeerd hebt. Ik heb dan ook vele uren alleen of met kids en vriendjes van kids in de doka gestaan om allerlei gekke afdrukken te maken. Maar het was echt tijd om afscheid te nemen van deze hobby om letterlijk en figuurlijk ruimte te maken voor iets nieuws: Ukelele spelen.

Dat ik me nu bewust ben van het Multipotentialite zijn heeft me heel veel gebracht. Het oordeel naar mezelf is afgenomen en ik ben daardoor veel minder hard voor mezelf. Gedachten als: ‘Hoezo weer wat anders Dionne? Het heeft toch geen zin, want je maakt toch niets af’. Opgever, zwakkeling! Ik sta er nu zoveel relaxter in en het is OK om de doka weg te doen. Ik stap tegenwoordig ergens in en weet dat er een moment kan komen waarop ik het niet leuk meer vind EN DAT DAT HELEMAAL OKE IS!

Tijdens de laatste kampvuuravond voor MultiDonnas hier in de wei, ontmoette ik een ontzettend leuke vrouw. We gaan binnenkort samen op ukelele les. Super veel zin in. En als iemand me vraagt: ‘Blijf je dit de rest van je leven doen?’. Dan is mijn antwoord: ‘Geen idee en dat hoef ik nu ook nog niet te weten!’.

Hoe doe jij dat? Bewaar jij alles van oude hobby’s waar je niets meer mee doet of neem je er ook weer gemakkelijk afscheid van? Raak je snel uitgekeken op een hobby of houd je die je hele leven vol?

#newfreak #acceptatie

Dionne

Om de beste tips en inspiratie te kunnen geven gebruikt deze website cookies
Lees mijn privacyverklaring