Ik ben uit de kast gekomen

‘Heb jij een opleiding reading & healing gevolgd Dionne? Dat wist ik niet’. ‘Ja!’, zei een andere vriendin, ‘Ik was bij het afstudeerproject. Je deed toch iets met een poppenkast?’.

Klopt. Aan het einde van de reading-opleiding mocht je je persoonlijke ontwikkeling laten zien op het podium aan familie en vrienden. Super spannend en kwetsbaar voelde dat. Toen mijn vriendin erover begon kwam de herinnering meteen weer naar boven. Ik ben namelijk op het podium uit de kast gekomen.

Het was niet zomaar een kast, het was een poppenkast. Ik had genoeg van de clown uithangen en mezelf anders voordoen dan ik me voelde. Op dat moment heb ik een hele duidelijke afspraak gemaakt met mezelf: ik ben voortaan 100% mezelf. En daar ben ik mezelf tot op de dag van vandaag dankbaar voor. Ik ben wie ik ben en dat is genoeg!

En deze afspraak met mezelf helpt me ook als ondernemer. Ik ben mijn bedrijf. Stel je voor dat ik niet mezelf zou kunnen zijn als ondernemer. Dan zou ik dus altijd een rol spelen en een masker opzetten. Ik ben zo blij dat ik al die opleidingen heb gevolgd op het gebied van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Beter gezegd ont-wikkeling.

Wanneer speel jij nog poppenkast en waarmee zou jij mee willen stoppen zodat je nog veel meer jezelf kan zijn?