Verre reizen brengen je dichterbij jezelf

Verre reizen brengen je dichterbij je zelf.

Vorige week ben ik terug gekomen van een fantastische en onvergetelijke reis naar Argentinië. Een reis in drie delen.

We begonnen bij onze zoon die een jaar op uitwisseling is in San Carlos de Bariloche, Noord Patagonië, daar naar de middelbare school gaat en in een gastgezin woont. Het was heerlijk om hem na 5 maanden weer een dikke knuffel te geven maar het was vooral heel fijn om te zien hoe gelukkig hij daar is. Hij geniet echt met volle teugen. Mijn moederhart maakte een sprongetje.

Daarna gingen mijn lief en ik samen op Roadtrip van Mendoza naar Salta. We hebben bijna 3000 kilometer gereden en onze ogen uitgekeken. De natuur was overweldigend en indrukwekkend mooi. Het is niet te tellen hoe vaak we het woord ‘WAUW’ gezegd hebben. En telkens als we dachten, het kan niet mooier, werd het toch weer mooier.

Het laatste stukje van de reis hebben we samen doorgebracht met onze Argentijnse gastdochter, die een jaar bij ons in Nederland heeft gewoond als uitwisselingsstudent. We zijn naar haar opa en oma’s geweest, in een klein dorpje op het platteland, waar we met open armen werden ontvangen.

We waren al dol op Argentinië maar nu zijn we echt verliefd geworden op het land, op de mensen en de warme cultuur.

 

Waarom ik wil blijven reizen?

In 2019 heb ik hele bewuste keuzes gemaakt en besloten om nog veel meer te gaan leven en werken op mijn voorwaarden. Ik ben mijn behoeften en verlangens serieus gaan nemen en had me onder andere voorgenomen om meer te gaan reizen. Dat is wat ik ben gaan manifesteren. Hoe fantastisch is het dat er dit jaar al minimaal twee verre reizen op het programma staan.

 

Reizen doet iets met me.

– Het relativeert, inspireert en ontspant.

– Je leeft in het moment. Als je zo rondreist in Argentinië dan ben je volledig daar, je kunt nergens anders meer aan denken.

– Door van een afstand te kijken naar mijn privé leven en mijn bedrijf, kan ik beter zien wat ik graag anders zou willen en naar waar ik blij mee ben. Zit ik op de goede weg of wil ik wat bijstellen? Hierdoor is het gemakkelijker om knopen door te hakken. Reizen brengt me dichterbij mezelf.

– Na zo’n verre reis voelt het alsof ik opnieuw instap, een nieuwe start maak.

– Ik doe inspiratie op. In een prachtig, klein kerkje zag ik een oude halfvergane muurschildering. Mijn oog viel meteen op de mooie kleurencombinatie die ik ga gebruiken voor de nieuwe plannen in mijn bedrijf.

– Als new-freak hou ik van nieuwe dingen leren, ontdekken en ervaren. Ik voel me dan als een vis in het water.

– Ik stap uit mijn vertrouwde en veilige omgeving en ga op avontuur naar het onbekende. Precies zoals ik dat ook doe als ondernemer. (Grenzen verleggen).

– Ik leer nieuwe culturen kennen en pak daaruit mee wat bij mij past en integreer het in mijn leven.

 

Vol inspiratie weer aan het werk
Langzaam ben ik de werkdraad weer aan het oppakken en mijn nieuwe plannen en ideeën voor mijn bedrijf aan het uitwerken voor dit jaar. Er staat weer veel te gebeuren! Ik merk dat ik steeds beter weet wat ik wel en niet wil als Multipassionate ondernemer. En ik luister er goed naar. Ook als ik afwijk van het geijkte pad en menigeen de keuzes die ik maak niet zal begrijpen. Het is heerlijk om dat begrip van anderen niet meer nodig te hebben maar helemaal mijn eigen pad te lopen. Wat een vrijheid en een rijkdom!

 

Liefs Dionne

P.S. Op 10 maart start er weer een nieuwe MultiDonnas Mastermind. Deze online Mastermind is een groeiversneller speciaal voor Multipassionate ondernemers. Lees maar..