Ze nam de bloemen niet aan

Daar stond ik dan met mijn bos bloemen…

 

Ik was bij een vriendin geweest, zij is psycholoog en bood me spontaan aan om een EMDR-sessie te doen. Vaak wordt EMDR toegepast bij trauma’s maar je kunt het voor veel meer doeleinden inzetten. Ook bijvoorbeeld bij een sterke belemmerende overtuiging die zo nu en dan weer eens de kop opsteekt en me behoorlijk in de weg zit op mijn pad naar een lichter leven. Every level has a new devil.

Tijdens de EMDR-sessie (gecombineerd met allerlei andere technieken waar ze mee werkt), gebeurde er heel veel en er vond een flinke verschuiving plaats. Heerlijk, weer wat opgeruimd!

Ik voelde op dat moment zoveel dankbaarheid voor mijn vriendin die me hiermee zo fijn geholpen heeft, dat ik na afloop besloot om naar de bloemenwinkel te rijden en een prachtige bos magnolia takken voor haar (en ook een voor mezelf) kocht.

Ik wilde de bloemen bij de voordeur zetten en dan een appje sturen dat er een verrassing staat.

 

Leuk idee, maar het liep anders.
Mijn plan liep in duigen, want net op het moment dat ik bij haar aankom, stapt ze in haar auto. Toen ze mij zag stapte ze meteen weer uit en ze liefdevol: ‘Deze bos bloemen neem ik niet aan’. Je mag echt leren om onvoorwaardelijk te ontvangen.

Ik waagde nog een poging door te zeggen: ‘Ik heb voor mezelf ook een bos gekocht hoor, deze zijn voor jou’. Maar voordat ik het wist lag de bos bloemen weer in mijn auto. Er was geen discussie mogelijk! Klaar.

Ontvangen Dionne, zonder voorwaarden.
Dat was de boodschap. BAM. Raak!

 

Want als ik iets moeilijk vind dan is het wel onvoorwaardelijk ontvangen. Als je kijkt naar waar ik vandaan kom is er al een mega groot verschil. Ik was een 100% pleaser, een gever en dacht alleen maar aan anderen. Ik had geen aandacht voor mijn eigen behoeften.
Ik was al trots dat ik naast een bos bloemen voor mijn vriendin er ook een voor mezelf had gekocht. En toch mag ik hier nog een stap in zetten. Dat werd me even heel duidelijk gemaakt door mijn vriendin! Heel duidelijk.

Ik droop af met mijn staart tussen mijn benen, met twee mooie bossen magnolia takken die ik thuis met een glimlach op mijn gezicht in een vaas heb gezet. Dank je wel lieve vriendin voor deze belangrijke levensles.

Ga maar eens onvoorwaardelijk ontvangen.

Hoe gemakkelijk gaat dit jou af?
Lukt het je al of is het voor jou ook nog een uitdaging?

 

Dionne

 

P.S. Wil je groeien op persoonlijk vlak én met je bedrijf? Geloof jij in deze krachtige combinatie? Ik kan op verschillende manieren iets voor je betekenen:

 

WHY SESSIE
Waarom zou je je WHY willen weten?
Met je WHY onderscheid je je in een overvolle markt, bouw je je eigen tribe en word je woest aantrekkelijk voor je volgers. Bovendien geeft het heel veel richting en focus in je bedrijf én helpt het bij het maken van keuzes: wat zet ik wel en wat zet ik niet in de wereld.
Je why is de motor in je bedrijf en zorgt ervoor dat je als ondernemer dichtbij jezelf blijft en niet meer alle kanten opschiet.
Ontdek je WHY in een 1 op 1 sessie Thuis bij Dionne of via Skype.
Meer info: WHY

MIX & MATCH
Op 2 maart start de Mix & Match Club.
Dit is hét business coach traject speciaal voor Multipotentials en Multipassionates die een bedrijf willen creëren dat naadloos aansluit bij hun veelzijdige persoonlijkheid. Vaak geef ik korte en intense trainingen, dit is het enige traject van vier maanden dat ik maximaal twee keer per jaar geef. Een compleet traject waarmee je een stevige basis creëert voor je bedrijf.
Meer info: Mix&Match

MASTERMIND
Op 10 maart start er weer een MultiDonnas Mastermind voor max 8 personen.
Eén keer in de twee weken komen we online bij elkaar met een vaste groep veelzijdige ondernemers en sparren we over een volgende stap, over jouw twijfels en onzekerheden, over de keuzes die je maakt en wat voor jou belangrijk is in het ondernemerschap. Zodat je onderneemt op jouw voorwaarden. Te vaak zie ik ondernemers die allerlei trajecten hebben gevolgd en daardoor ver van zichzelf verwijderd zijn. Mijn prioriteit in de mastermind is zorgen dat de keuzes die jij maakt 100% van jou zijn.
Meer info: Mastermind